Hey Pascal! Het had even wat voeten in de aarde, maar mooi dat we even een geschikt moment konden vinden om wat meer over jou te weten te komen. Laten we direct maar een blik naar het verleden werpen. Waar ben je geboren en waar woon je nu?

Geen probleem! Nou, dat is eigenlijk vrij simpel. Ik ben geboren en getogen in Heerenveen en daar woon ik nog steeds, tezamen met mijn vriendin.

Ah leuk en niet onhandig; lekker dicht bij het werk.

Ik ben er inderdaad zo, ideaal.

Voordat we de stap maken naar het werk, ben ik eerst benieuwd naar jou als persoon. Hoe zou je jezelf in het kort omschrijven, qua karakter?

Ik ben wel een rustig persoon, behulpzaam, loyaal. Ik sta altijd voor anderen klaar.

Dat zijn mooie eigenschappen. Heb je hobby’s of een sport die je graag beoefent?

Momenteel sport ik even niet. Ik heb wel veel gesport in het verleden. Veel geijshockeyd, aan atletiek gedaan en ook gefitnesst. En qua hobby’s; ik hou van lekker uit eten, dat is allemaal wat minder makkelijk geworden tijdens corona, maar goed, daar kan ik normaliter wel echt van genieten. Sowieso een beetje genieten van het leven is belangrijk. Soms even op vakantie vind ik ook fijn en dat kan echt een relaxvakantie zijn, maar net zo goed een vakantie met wat meer activiteiten, wat ondernemender. Afwisseling houdt het leuk.

Kun je me wat meer vertellen over jouw achtergrond, als in: wat voor opleiding heb je genoten en waar heb je voorafgaand aan Warnier gewerkt?

Ik heb in Heerenveen op de LTS gezeten en daar de metaalkant gekozen.

Was dit een bewuste keuze?

Nou, eerlijk gezegd niet direct. Je moet op een vrij jonge leeftijd al een richting kiezen en eigenlijk had ik nog geen idee wat ik precies leuk vond. Je gaat dan wat om je heen kijken om dat te ontdekken en aangezien ik altijd al wel handig was, kwam ik bij de metaalkant uit. Mijn vader werkte altijd in dezelfde branche, ook dat hielp.

Waar werkte je voor je de stap maakte naar Warnier en hoe verliep die stap uiteindelijk?

Bij Aludon in Drachten. In een soortgelijke functie, maar toch wel binnen een hele andere branche (aluminium). Toen ik daar zat werd ik op een gegeven moment benaderd door een recruitment bureau en toevallig kende ik diegene die mij benaderde al. Dan maak je eens informeel een praatje en na verloop van tijd kwam hij terug met het bericht dat hij in Warnier een goede match zag voor mij. Vervolgens al gauw een eerste gesprek gehad en zo volgden er nog een paar gesprekken waarbij ik toch eerst een beetje de kat uit de boom keek om te zien met wat voor bedrijf, wat voor mensen, bedrijfscultuur, etc. ik te maken had. Maar eigenlijk voelde het vanaf minuut één al wel goed en blijkbaar was dit voor beide partijen het geval, want inmiddels ben ik hier al even met veel plezier aan het werk.

Het is een heel open bedrijf, gevestigd in een mooi, net pand. Met een hele fijne manier van communiceren. Je kan met alles bij Hilbrand en Madeleine (en je collega’s) terecht, je bent geen nummer. Daarnaast doe je het echt met elkaar en dat gedachtegoed spreekt me erg aan.

In de intro werd al even genoemd dat je verantwoordelijk bent voor de inkoop van materialen en daarnaast de functie van werkvoorbereider bekleedt. Waar ligt jouw kracht op de werkvloer?

Ik werk heel graag in teamverband. Als het team lekker loopt, haal ik daar energie uit en kan ik ook mijn energie er in kwijt. Dan functioneer ik het beste. De werksfeer bij Warnier, als in: goed overleg, open communicatie, korte lijntjes, etc. sluit daar perfect op aan.

Waar ligt voor jou de grootste uitdaging?

Voor mij ligt de uitdaging in het bij Warnier alles nog soepeler te laten verlopen. Eigenlijk is dat een mooie, continue uitdaging.

Welke punten zijn, als je naar jezelf kijkt, nog voor verbetering vatbaar?

Ik ben er natuurlijk nog niet heel lang, dus er valt nog voldoende te leren. Als ik echt puur naar mezelf kijk, dan zou ik nog wat gestructureerder kunnen werken. Meer overzicht krijgen én behouden. Dat je nog iets beter weet hoe alles werkt en een zo breed en helder mogelijk beeld krijgt van het hele proces en de organisatie. Dat komt de efficiëntie uiteindelijk ten goede.

Wil je op termijn nog een stap maken?

Voor nu ben ik daar totaal niet mee bezig. Ben nu eerst op mijn plek, wil mij binnen dit bedrijf goed neerzetten en ontwikkelen. Daarbij wordt er de ruimte geboden om mee te denken en te praten. We doen het zoals gezegd met elkaar, we hebben een leuk team en overleggen veel. Dat je bij het hele proces betrokken wordt vind ik echt een plus.

Pascal, ik wil jou bedanken voor je tijd en nog een hele fijne dag wensen!

Graag gedaan en idem dito!