Geen loze beloftes.

Wij denken dat dat iets te maken heeft met onze beloftes. Dat we ons hiervoor inzetten wordt opgemerkt, ondanks de hectiek die op dit moment in de hele branche voelbaar is.

FOCUS OP KWALITEIT
Wanneer “precisiemetaal” in je logo staat, moet je dat natuurlijk waarmaken. Producten tot op een honderdste millimeter precies maken is een vereiste hiervoor, waar we ons altijd voor inzetten.

Ook voor een product waar deze mate van precisie niet vereist in, zetten wij ons in voor kwaliteit. “Producten van de draaibank willen nog wel eens een braam hebben. Elk product bekijk ik uitvoerig en vijl of snij deze bij zodat elk stuk uit de serie precies is zoals de klant het voor ogen had.” zegt Meta. Zij heeft met haar oog voor detail, geduld en hoge eisen een belangrijke rol aan het einde van het productieproces.

WE ZIJN FLEXIBEL
Onze hele werkplaats is ingericht op enkelstuks en kleine series. In ons bedrijf betekent dat dat we meestal series tot zo’n 200 stuks maken. Van kleine producten kunnen we ook grotere series maken op onze langdraaibank. Door deze kleine series en het gebruik van meerdere beladingsrobots, zoals op de achtergrond op de foto hieronder, kunnen wij de orders efficiënt indelen. Bovendien blijft het werk daarmee uitdaging bieden.

We maken veel machineonderdelen en snappen dat als het gaat om een reparatie, snelheid van uiterst belang is. Hoe korter de machine stil staat, des te minder schade er is. Hier proberen wij zo goed mogelijk op inspelen. Ook daarom bieden we klanten de mogelijkheid om een kleine voorraad onderdelen door ons te laten bijhouden.

WE DENKEN MET DE KLANT MEE
Wanneer wij een opdracht krijgen, is dat eigenlijk altijd in de vorm van een tekening van het product. Bedenken hoe wij van een stuk metaal de gewenste vorm maken, is vervolgens onze taak.

Aan de hand van het materiaal, formaat en de vorm bepalen we welke technieken we moeten gebruiken om het product te maken. Hoe we dat exact gaan doen, bepalen wij niet op kantoor. Daarvoor vragen wij de hulp van onze experts: de operators die de machine programmeren en bedienen. Die kennen de handigste manieren om het materiaal te bewerken. Welke kant bewerk je als eerste, welk gereedschap gebruik je, hoe snel laat je de machine draaien, etc.

De manier waarop je dit aanvliegt, kan namelijk veel invloed hebben op de bewerkingstijd die nodig is per product en het eindresultaat ervan. De meest effectieve manier is daarom essentieel. De randjes qua snelheid opzoeken, maar er niet overheen zodat het resultaat hetzelfde blijft.