Er zijn in Nederland ruim 38.000 bedrijven actief in de metaalsector, waar 204.000 mensen werken en maar liefst 44,5 miljard euro wordt omgezet. In Nederland zit elke 5 km wel ergens een bedrijf in de metaal, bizar! En toch, is maar 18% van de Nederlanders bekend met de metaaltechnologiesector.

In deze sector schuilt een wereld van vernieuwingen en vakmanschap die ons leven makkelijker, mooier en veiliger maken. Van groot tot klein, eenvoudig tot complex, er worden ontzettend veel onmisbare voorwerpen gemaakt van metaal, voor de voedingsindustrie, gezondheidszorg, vervoer, energie, machinebouw en meer. Bovendien dragen ontwikkelingen in de metaaltechnologie bij aan circulariteit, economische welvaart en werkgelegenheid.

Van je dagelijkse bakkie pleur op het werk, tot de groene stroom in je huis, de producten van Warnier zijn hier op enig moment onmisbaar geweest!

Wij geloven dat meer bekendheid voor de metaalsector, draagt bij aan het aantal jongeren dat een opleiding in de (metaal)techniek zal willen volgen. En daar kunnen we natuurlijk alleen maar ontzettend blij mee zijn!