De districtswinnaars van de Metaalunie Smart People Award zijn bekend. De jury, onder leiding van Doekle Terpstra, aanjager Techniekpact, heeft op volle oorlogssterkte 24 juni jl. alle inzendingen beoordeeld. Warnier Precisiemetaal uit Joure is winnaar van district Noord geworden. Alle districtswinnaars gaan automatisch ook door naar de landelijke finale op 5 november.

“Voor ons is dit nu al een bevestiging om door te gaan op de ingeslagen weg, en een goede stimulans om verder te groeien op het gebied van een toekomstbestendige bedrijfsvoering en duurzaam personeelsbeleid” aldus Hilbrand Pierik van Warnier Precisiemetaal. “Met goede randvoorwaarden kunnen medewerkers floreren en dat betaald zich terug in een sterk en betrokken team wat in staat is om flexibel op veranderingen in te spelen”.

“De winnaars zijn allemaal goede voorbeelden van MKB-metaalbedrijven die begrijpen dat het menselijk kapitaal, nu en in de toekomst, belangrijk is voor een goed renderend bedrijf. Het wordt 5 november tijdens de landelijke finale spannend wie de Award gaat winnen”, aldus Doekle Terpstra. Dat het de jury moeilijk werd gemaakt, werd onder andere duidelijk bij het beoordelen van deelnemers uit district Oost. Daar werden twee winnaars aangewezen.

Koninklijke Metaalunie stelt elk jaar een prijs ter beschikking aan een Metaalunielid dat zich met een actueel thema positief onderscheidt. Dit jaar is het thema ‘Smart People’. Goede vakmensen zijn een onmisbare schakel in de transitie naar een toekomst waarin het MKB-metaal, gebruikmakend van de nieuwste technologieën, slimmer en sneller zal moeten gaan produceren. Want techniek maakt het mogelijk: de mens doet het. Dat vraagt naast vaktechnische kennis, om eigenschappen als flexibiliteit, creativiteit en de prikkel om constant op de hoogte te blijven van die nieuwe ontwikkelingen door scholing. Diezelfde vakmens moet ook in staat zijn om met plezier langer en gezonder door te kunnen werken.

De voor de Metaalunie Smart People Award geselecteerde bedrijven zijn: alfabetische volgorde:

  • Dynobend BV, winnaar Oost
  • GFM BV, winnaar Zuid-Oost
  • Itter BV, winnaar Oost
  • Kverneland Group Mechatronics BV, winnaar Noordwest
  • Metrical Metaalbewerking BV, winnaar West-Brabant
  • Octatube Space Structures BV, winnaar Zuid-Holland
  • Van Raam BV, winnaar Gelre
  • Vehicle Systems Engineering BV, winnaar Midden
  • Warnier Precisiemetaal BV, winnaar Noord

 

Naast Doekle Terpstra bestaat de jury uit Danny Hollestelle, Zakenvrouw van het jaar 2015, Rolf Elling – hoofdredacteur Vraag en Aanbod, Richard Adamowicz – directeur ArboNed, Willem de Lange – lector HRM Avans hogeschool en Allard Droste directeur Aldowa en winnaar van de Metaalunie New Business Award 2014.

Metaalunie Smart People Award

Negen geselecteerden, drie genomineerden, een middag boordevol inspiratie met boeiende sprekers en mooie voorbeelden van onze fantastische sector. Het programma wordt nog ingevuld, maar zeker is dat er weer Awards worden uitgereikt aan top MKB-metaalbedrijven.

De feestelijke en boeiende uitreiking van de Award op zal plaats vinden op donderdag 5 november 2015 bij Koninklijke Metaalunie, Einsteinbaan 1 in Nieuwegein.

Koninklijke Metaalunie is met ruim 13.000 leden de grootste ondernemersorganisatie voor het MKB-metaal. De leden hebben samen een omzet van 22 miljard euro en bieden werkgelegenheid aan ruim 150.000 mensen.